Slideshow (100%x100%)

 

#HämeenHelena - ehdokkaan esittely

Olen 50-vuotias perheellinen kahden aikuisen lapsen äiti. Asun Hämeenlinnassa mieheni, nuoremman poikani ja koiramme kanssa. Hirsimäki on ollut kotimme jo lähes 20 vuotta. Hämeenlinna sitäkin pidempään - jo vuodesta 1975 lähtien.

Koulutukseltani olen luokanopettaja. Toimin tässä ammatissa 12 vuotta, jonka jälkeen tieni vei yliopistomaailmaan. Vedin kahta Tampereen yliopiston hallinnoimaa EU-projektia ja tein samalla rehtoreiden työssä selviytymistä käsittelevää väitöskirjaa. Väittelin tohtoriksi vuonna 2009. Kun Tampereen yliopiston Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitos siirtyi pois Hämeenlinnasta, ryhdyin yrittäjäksi. Olen toiminut päätoimisena hyvinvointi- ja työyhteisön kehittämispalveluja tarjoavana yrittäjänä vuodesta 2012.

Minulle tärkeitä asioita ovat perhe, liikunta, taide ja tiede. Olen näyttelijäkodin kasvatti ja mentyäni naimisiin ammattiurheilijan kanssa, on urheiluelämä, järjestötyö ja poikieni kautta myös urheiluun liittyvä seuratoiminta tulleet tutuiksi. Liikunta on sekä henkilökohtaisella tasolla että ammatillisesti minulle tärkeä asia.

Liityin Kokoomukseen 15 vuotta sitten. Lähes heti liittymisen jälkeen marssin Kokoomuksen toimistoon ja ilmaisin halukkuuteni ryhtyä eduskuntavaaliehdokkaaksi. Reaktio oli epäuskoinen naurahdus: ”Kuule, sinä olet vasta liittynyt puolueeseen. Ei ehdokkaaksi tuosta vaan pääse.” Pettyneenä lähdin pois, mutta ajattelin, että aikani tulee vielä. Kun viime toukokuussa minua kysyttiin ehdokkaaksi, totesin soittajalle, että aikani on siis viimein tullut. Ja niin se monella tapaa onkin.

Koen, että kokemukseni niin opettajauraltani, kuin taiteen, tieteen ja urheilun parista sekä myös yrittäjyydestä ovat antaneet minulle osaamispääomaa laajasti monista yhteiskunnan kannalta tärkeistä asioista. Toiminta Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksessa ovat kehittäneet pelisilmääni toimia ennakoidusti ja vaikuttavasti myös poliittisella kentällä. Koen, että olen valmis toimimaan kansanedustajan vaativassa ja vastuullisessa tehtävässä.  

Luottamustehtävät:

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston jäsen 2012 ->

Lasten ja nuorten lautakunnan vpj. 2012-2017

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen jäsen 2017 ->

Kk Tavastian hallituksen pj 2017 ->

Kanta-Hämeen pelastuslautakunnan pj 2017 ->

Sibelius -opiston hallituksen jäsen 2017 ->

Muu yhteiskunnallinen vaikuttaminen:

Ahveniston suojeluyhdistys ry hallituksen jäsen 2018 ->

Steelers Hämeenlinnan ry hallituksen jäsen 2018 ->

Hämeenlinnan rotaryklubin hallituksen jäsen 2014 ->