Helenansanoja

#HämeenHelena
#TurvallinenTulevaisuus

 

Helenansanoja

 •  

  Lammin lukion toiminnassa korostuvat luovuus, yrittäjyys ja kansainvälisyys. Uuden linjan myötä myös tulevaisuuden luonto- ja ympäristöosaajat tulee Lammin lukiosta. Lammin lukion esittelyteksti kertoo lukion uusista tuulista. Hienoa, että opiskelijoita houkutellaan lukioon ajankohtaisella uudella linjalla.

  Lammin lukion ympäristö tarjoaa erinomaiset mahdollisuuden luonto- ja ympäristöosaamisen kehittämiseen. Helsingin yliopiston Lammin biologinen asema tekee kansainvälisesti tunnettua ympäristötutkimusta, jota osaamista tullaan tulevaisuudessa tarvitsemaan entistä enemmän. Hämeenlinna maksaa biologisen aseman professuurista ja on olennaisen tärkeää, että korostamme tulevaisuudessa nykyistä enemmän Helsingin yliopiston ja Lammin lukion yhteistyön lisäämistä.

  HAMK:in Evon metsäkampuksella on tehty metsätutkimusta jo 160 vuotta ja on selvää, että tämän osaamisen linkittäminen osaksi lukio-opintoja toisi uudelle luonto ja ympäristöpainotukselle kansallisestikin merkittävän lisän.

  Hamin eli Hämeen ammatti-instituutin metsurikoulutus tapahtuu Evolla ja näkisin, että yhteistyötä Hamin kanssa voisi tehdä laajentamalla mahdollisuuden metsurikoulutuksen ohella tehdä lukio-opinnot eli kaksoistutkinnon yhteistyössä Lammin lukion kanssa. Tämä lisää Hamin metsurikoulutuksen kiinnostavuutta.

  Luovuus yrittäjyys ja kansainvälisyys ovat olleet Lammin lukiossa jo pitkään painopisteenä. Ehdottaisin näiden painopisteiden hyödyntämistä myös luonto- ja ympäristöosaamisen syventämisessä. Luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia myös yrittäjyyden näkökulmasta. Pidetään huoli siitä, että Lammin lukiosta tulee myös tulevaisuuden luonto- ja ympäristöyrittäjät, joiden osaamista voidaan hyödyntää vaikkapa Evon alueen edelleen kehittämisessä.

   

  Tagit: #osaaminen  
    Takaisin
 •   Arkisto