Slideshow (100%x100%)

 • Kohtaamisia Hämeessä 3. - Tekoja p***kele

  Eilen oli Hämeenlinnan uuden kesäteatterin (http://hukteatteri.fi/) ennakkonäytös. Esityksen päätteeksi yleisöllä oli mahdollisuus jäädä jammailemaan näyttelijöiden lauluesitysten tahdissa. Mukaansatempaavia esityksiä kuunnellessa, eräs hämeenlinnalainen tokaisi minulle: ”Ei keskustaa elävöitetä 2 miljoonan euron pyörätiellä. Siihen tarvitaan yrittäjähenkisiä ihmisiä, kuten Otto Kanerva, jotka ottavat riskejä ja tekevät omalla tinkimättömällä toiminnallaan mahdottomasta mahdollisen.” Niinpä – kuka olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että Hämeenlinnan kesäteatteriin on vaikea saada lippuja. Vaan nyt sekin on nähty. Ehkä keskustan elävöittäminenkin on siis mahdollista.

   

  Jos yrittäjät tarvitsevat apua, osoitetaan päättäjinä tekojen kautta, että haluamme edistää heidän onnistumistaan. Annetaan vihreää valoa hulluillekin ideoille. Tuetaan sopivassa määrin, mutta ei lähdetä kaupunkina mestaroimaan yrittämisen saralla. Pyritään kaikin tavoin kaatamaan byrokraattisia aitoja uusien ideoiden edestä eikä ainakaan tehdä lisää esteitä yrittämiselle.

   

  Tuhannet ovat varmasti olleet ne työtunnit, joita Kanervat ovat kesäteatterin eteen tehneet. Tuhannet tunnit, joiden hyödyllisyyttä ei ole voinut etukäteen ennustaa. On vain usko omaan tekemiseen ja siihen, että kun sen tekee kunnolla ja sydämellä se kantaa. Ja niin se on kantanutkin. Respect ja kiitos.

    Takaisin